Over mij en Pachamama

Over mij en Pachamama

Mijn naam is Annet Alingh-van der Schalk.

Na een leven vol leren, studeren, werken als beleidsadviseur voor de gemeente, heb ik in 2010 besloten om mijn hart te volgen en verder te gaan als yogalerares.

In 2006 startte ik de yoga-opleiding bij Saswitha-opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven. Hoewel nog lang niet uitgeleerd, heb ik de volgende specialisaties afgerond:

 

  • Eerste twee basisjaren
  • Derde chakrafilosofiejaar
  • Vierde specialisatiejaar: doelgroepen. Yoga voor kinderen, voor jongeren, voor ouderen, voor mensen met een fysieke beperking, voor mensen met een verstandelijke beperking
  • Modules: Ayurvedische massage, Adem & Ademtherapie, Adem & Pranayama, Antomie & Fysiologie
  • Scriptie “Het element Vuur bezien vanuit de Yoga-traditie”

Yoga is voor mij ervaren, doorleven en beleven. Als buitenmens met een grote voorliefde voor de natuurlijke cyclus, was mijn ontmoeting met yoga er één van herkenning en vanzelfsprekendheid. Eén houding zegt zoveel saswitha gediplomeerd yogadocent midmeer dan 100 woorden. Het fysieke lichaam heeft een natuurlijke wijsheid die het rationele overstijgt. Yoga leert je (weer) luisteren naar jouw eigen wijsheid. Door de fysieke inspanning en de vaak niet zo vanzelfsprekende ontspanning kun je bij werkelijke stilte en een dieper bewustzijn komen.

Yoga is voor mij de persoonlijke weg naar binnen, naar dat wat je ten diepste beweegt. Van daar uit kun je naar buiten toe treden, vanuit de eigen kern, vanuit het hart en in verbondenheid met alles wat leeft. Het mooie aan yoga is dat het geen einde kent. Het is een continue stroom, een cirkel zonder begin, prestatie of einde. De yoga zelf is de weg.

Daarom is yoga voor iedereen geschikt en wil ik yoga voor iedereen toegankelijk maken. Je hoeft er niet jong en lenig voor te zijn. Iedere levensfase kent een eigen dynamiek en kwaliteit. Steeds opnieuw kijk je in de spiegel en ervaar je grote of kleine veranderingen. Yoga leert je om mee te bewegen op de stroom van het leven.

Yogapraktijk Patchamama Annet Alingh-van der Schalk

Annet Alingh-van der Schalk – Yogapraktijk Pachamama