Ayurvedische Massage & Ademtherapie

Ayurvedische Massage & Ademtherapie

Ayurvedische Massage & Ademtherapie

De Ayurvedische Massage is gebaseerd op de duizenden jaren oude gezondheid- en levenswijsheid van de Ayurveda.
Deze leer gaat uit van het gezonde lichaam. Regelmatige massage werkt preventief en is onderdeel van de dagelijkse lichaamsverzorging.
Dit kun je voor een groot deel zelf doen, maar gemasseerd worden door een ander werkt dieper door.

Ayurvedische massage is een – hoewel zeker ook ontspannende – vooral stimulerende massage. Ze activeert het lichaam, het bindweefsel, de lymfestromen, bloedcirculatie en andere lichaamsprocessen.
Vandaar ook dat er bij de benen en armen gewerkt wordt naar de uiteinden toe.
Tijdens de volledige lichaamsmassage, die ongeveer vijf kwartier duurt, worden verschillende technieken toegepast zoals bekloppen, kneden, strijken, wringen en drukpuntmassage. Daarbij wordt gebruik gemaakt van speciale verwarmde Ayurvedische kruidenoliën.

Contra-indicaties zijn koorts, menstruatie (eerste drie dagen) en een acute en/of actieve ziekte.
Aangezien massage wel verlichting kan geven bij chronische aandoeningen, is het belangrijk om vooraf te overleggen met mij.

Bij masseren breng je energie over. Er is een wisselwerking tussen geven en ontvangen. Het is belangrijk dat dit vanuit een basis van zuiverheid, vertrouwen en gelijkheid gebeurt.
Vanuit de traditie masseer ik alleen vrouwen.

Net als bij de Yogalessen wil ik het volgende meegeven: hecht je niet aan het resultaat.
Vaak wil je ‘beter’ worden. Je wilt je meer ontspannen, je wilt soepeler of juist steviger worden of je wilt af van die stijve rug of nek. Net als bij de yoga is het bij de massage belangrijk om de wil los te laten en je over te geven aan wat zich op dat moment aandient.
Dan pas zal de Yoga, de massage, doorwerken.

De massages worden bij mij thuis gegeven
Mocht de situatie zich voordoen, dan kan ik ook elders op locatie komen.

Ademtherapie is het uitnodigen van de adem
Veel mensen zijn zich niet bewust van hun adem, hoe ze ademen, wanneer ze ademen of waar ze ademen. Vaak ademen we te snel, te hoog of te oppervlakkig.

De adem is echter onze levenskracht. Ze doet leven, ondersteunt, geeft kracht en brengt ontspanning. De manier waar op je ademt is een reflectie van hoe je denkten hoe je je voelt.
Als je de adem weet te beheersen, zul je een kracht en een lichtheid in jezelf ervaren. Beheersen gaat niet over onderdrukken, maar over het leren omgaan met die kwaliteit in jou. Net zoals je een taal beheerst, leert de Yoga je jouw adem te beheersen.

Ademtherapie helpt je om je (weer) bewust te worden van je adem.
Tijdens de sessie, waarbij je je kleren aanhoudt, maak je zittend of liggend verbinding met de adem.
Met mijn handen nodig ik jouw adem uit. Door de adem te volgen, te verbreden en te verlengen, zul je een verdieping gaan ervaren.

De verbinding met de adem is niet vanzelfsprekend. Het heeft tijd en aandacht nodig om daadwerkelijk de adem in de buik, in het bekken of in de benen te voelen.

Ademtherapie kan los van de Yogalessen gevolgd worden. Het ondersteunt je in het dagelijks leven.
In combinatie met de Yogalessen zul je merken dat het je krachtiger en ruimer maakt, waardoor je de asana’s langer kunt volhouden en intenser beleeft.

Een behandeling duurt ongeveer een half uur en vindt plaats bij mij thuis. Ook bied ik de mogelijkheid om op locatie te komen.

Yogapraktijk Pachamama