7 mei 2016

7 mei 2016

Lieve mensen,

Hoe anders ziet de wereld er uit én de mensen er in, als de zon schijnt.
Afgelopen week was ik in de Duitse Vulkaaneifel, waar het aanvankelijk ’s nachts nog rond vriespunt was en de bomen hun bladeren stevig in de knop hielden.
In de loop van de week verdwenen de kou en nattigheid en transformeerde de zon de hele omgeving in een groene waas van leven en potentie.

De vuurkracht van de zon in al haar aspecten is onmisbaar voor al het leven op aarde en is bovendien een constante inspiratiebron voor de mens.
Groei kun je niet forceren, zo merkte ik de afgelopen periode. Door te trekken aan de blaadjes in de knop, maak je ze alleen maar stuk.
Groei kun je wel stimuleren. Door te observeren, te doorvoelen wat de groei nodig heeft: voeding, rust, water, zuurstof en zonlicht.
De Zonnegroet heeft mij deze week weer geïnspireerd en positieve energie gegeven. Deze serie van asana’s wordt een meditatie als je je bewust richt op de fysieke, emotionele, organische, pranische (ademenergie), geestelijke en spirituele stimulans die ze teweeg brengt. Als je je bewust wordt van wat jóuw lichaam en gevoel je vertellen.
Terug naar de basis van hoe het lichaam als één groot wonder werkt, vernieuwt yoga zich steeds weer voor mij.

Komende week starten de yogalessen weer.
Ik hoop jullie allemaal weer in goede gezondheid te zien.
Ik nodig je uit om vooraf te doorvoelen wat jij, puur JIJ, nodig hebt op dit moment. Als je die unieke behoeft meeneemt in je beoefening, dan zul je merken dat het doorwerkt op dat specifieke niveau.
Dan zul je merken dat het niet de oefening maar vooral de intentie is die jij er in legt, die maakt wat het effect van de yogabeoefening is.

Hartegroet,

Annet