3 januari 2017

3 januari 2017

Lieve mensen,

Het afgelopen jaar hebben we regelmatig Yoga Nidra beoefend. Een oefening waarbij je ook altijd een Sankalpa, een innerlijke wens, in jezelf uitspreekt. Dit kan zoiets eenvoudigs zijn als “Ik ben gelukkig”, “Ik leef…”, “Ik werk…”, enz. Een Sankalpa is bewust kort en helder én in de tegenwoordige tijd. Alsof je er nu al bent.

Want in wezen bén je er al. Ware het niet dat onze gedachten, overlevingspatronen of verwachtingen vaak in de weg zitten. Deze wens is meer dan een affirmatie: tijdens de ontspannen overgave tijdens Yoga Nidra spreek je deze intentie met heel je lichaam & hart & ziel uit.Het is het verschil tussen ‘iets willen’ en ‘iets doen’. Vaak willen we van alles, maar dat betekent nog niet dat je dat ook doet. Je kunt inzichten bij de vleet krijgen, maar ze gaan pas leven als je ze daadwerkelijk in de praktijk brengt. En dat is soms hard werken 😉 Met heel je lichaam vóelen dát je gelukkig bent, maakt dat er een beweging optreedt. Zonder dat het denken en al die innerlijke stemmen dit dwarsbomen of verwachtingen hebben bij de vorm of uitkomst. Want mijn ervaring is dat die vorm vaak anders is dan je vooraf had kunnen bedenken. Beter zelfs…en verrassend passend!

Het is niet altijd eenvoudig om er achter te komen wat je nu eigenlijk op dit moment, van waar je nu staat, wenst. Sta, zit of lig daarom nog eens stil, volg je adem en stel je voor dat 2017 als een onbeschreven blad voor je ligt.
Met welke intentie stap je dit nieuwe jaar in?
Neem dan deze intentie, jouw Sankalpa, een jaar en een dag met je mee.

Voor mijn lessen ligt er weer een wereld aan mogelijkheden open, die ik graag met jullie deel.

Ik wens jullie veel nieuwsgierigheid, onbevangenheid, moed, creativiteit en vooral Liefde toe