3 januari 2016

3 januari 2016

Lieve mensen,

“Yoga is hip en hot” las ik laatst.
Daar zou ik van alles over kunnen zeggen, maar eigenlijk is het gewoon waar.
Want hip in de zin van modern en dus van deze tijd is yoga inderdaad. Het is een levend systeem om lichaam en geest te onderhouden.
Het beweegt zich door de tijd heen.
Hot in de zin van verwarmend en opwindend is het ook. Yoga werkt verbindend, openend, opwekkend, ontspannend, activerend, motiverend, confronterend, inspirerend en vernieuwend.
Yoga zet blijkbaar steeds meer mensen in beweging.

Daarom was het de laatste lessen van 2015 zo mooi om te horen hoeveel de yoga voor jullie heeft betekend.
Daarom is het zo mooi om nu in 2016 te horen hoe jullie weer uitkijken om te beginnen. Vanaf 9 januari kan het weer!

“Practice what you preach”
Alle beschrijvingen en woorden die je toebedeelt aan yoga krijgen alleen betekenis als je beoefent. Op en naast de mat.
Vooral naast de mat…
De afgelopen weken waren pure yoga voor mij.
Want alles lag open en los. Je kent dat wel: als je de icoontjes op je telefoon wilt wijzigen of een andere plek wilt geven, dan gaan ze allemaal trillen. Totdat je de keuze hebt gemaakt en op de knop drukt. Dan valt alles op z’n plek.
Zo voelde en voelt het voor mij al een tijd. Afscheid nemen van de studio waar we de afgelopen vijf jaar yoga hebben beoefend, zoeken en vinden van een nieuwe locatie, andere (doelgroep)lessen die verschuiven, vervallen en nieuwe mogelijkheden die werkelijkheid worden of nog in de wacht staan.
En dan open blijven staan voor alle gevoelens, emoties en reacties die langskomen en blijven vertrouwen dat alles al aanwezig is.
Yoga naast de mat…

Net op het moment dat de tijd begint te dringen valt er een belangrijk icoontje op z’n plek: vandaag kreeg ik eindelijk de bevestiging dat de avondlessen kunnen plaatsvinden op een locatie dichterbij dan ik had kunnen dromen: bij de buren!

Nieuwe locatie
Praktijk De Vitale Mens, Bergse Linker Rottekade 317