3 januari 2015

3 januari 2015

Lieve mensen,

Een nieuw jaar ligt open voor ons.
Ik wens je veel inspiratie, energie en moed om het in te vullen op jouw eigen wijze zodat het een mooi jaar wordt.
Kleur het in met de kleuren van geloof, hoop en liefde.

Misschien krijgen we nog sneeuw en kou en tóch zijn we de lichte helft van het jaar ingegaan. De dagen worden langer en de zon is haar krachten aan het bundelen.
Het diepste donker hebben we achter ons gelaten. Een donker waar we misschien niet altijd op zitten te wachten, maar wel nodig hebben.
Het donker dat nodig is om al onze geleerde lessen, inspiraties, ideeën, plannen, zorgen en wensen een tijdje te laten rusten. Te laten rijpen of af te laten sterven. De aarde te voelen en de afwezigheid van licht te waarderen zodat onze ogen en gedachten kunnen ontspannen.
Geduld is een schone zaak….

Gelukkig is niets menselijks ons vreemd en staan we al snel te popelen om verder te gaan. Soms vol enthousiasme, soms met lood in onze schoenen.
Gelukkig heeft ook een dag de hele cyclus van het jaar in het klein in zich. Iedere dag heb je de gelegenheid om een pas op de plaats te nemen en stil te staan bij de vraag of je wel de juiste keuze maakt. Iedere dag heb je de gelegenheid om in jezelf te voelen waarom het soms zo moeilijk is om een stap te zetten.
Vaak waarderen we het donker pas achteraf.
Zoals mijn dochter het laatst zo mooi verwoordde: “Als het donker en koud is, gaan mensen wel dichter bij elkaar zitten en kom je dus dichter bij elkaar.”

Met MidWinter en Kerst is de symboliek van het licht letterlijk aan het licht gekomen. Weglopen voor het donker of het donker verwensen heeft weinig zin, wel kun je een licht, jouw licht laten schijnen in of op het donker. Zo kom je dichter bij jezelf.
Een mooie ondersteuning hierbij is….Yoga.
Vanaf maandag beginnen de lessen weer. Ik kijk er naar uit om samen op weg te gaan en te ervaren wat het nieuwe jaar ons brengt.

Hartegroet,

Annet